Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale celui mai puternic antibiotic natural - Totul Bio

Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale celui mai puternic antibiotic natural

Mierea de manuka, produsa de albine din nectarul florilor unor arbori cu nume omonim din Australia si Noua Zeelanda, este utilizata de mii de ani pentru curatarea ranilor si combaterea infectiilor. Proprietatile sale i-a facut pe oamenii de stiinta sa considere ca mierea de manuka ar putea fi utila si in lupta cu un fenomen ingrijorător a lumii moderne: rezistenta bacteriilor la antibiotice.

Flori ale arborelui de manuka
Sursa foto:Manukahoneyusa.com

Utilizata in mod traditional de catre populaţia maori, mierii de Manuka i-a fost mereu atribuita o putere miraculoasa. O echipa de cercetatori de la Universitatea Waikato, din Noua Zeelanda, a studiat aceasta miere si a descoperit ca are o actiune bactericida superioara anumitor tratamente antibiotice, de pilda poate actiona asupra stafilococului auriu.

Motivul: contine un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, in acelasi timp a devenit si sigla folosita de catre asociatia UMFHA pentru a desemna continutul in aceasta substanta si pentru a garanta autenticitatea produsului.

Mai multe cercetari au fost facute de atunci, mai ales de catre Society for General Microbiology din Edinbourg, Scotia, si Universitatea Tehnica din Dresda, Germania. Rezultatele au aratat ca mierea de Manuka are o actiune exceptionala asupra ranilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gat, ca si asupra circulatiei sanguine si a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, si anume acela ca poate fi conservata si isi pastreaza proprietatile ani intregi.

Proprietatile antioxidante ale mierii de Manuka protejeaza impotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru o serie de probleme de sanatate, deteriorarea celulelor si imbatranirea accelerata.


Miere de Manuka – Principalele proprietăţi şi indicaţii terapeutice


Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale celui mai puternic antibiotic natural

Ce boli trateaza mierea de Manuka?

Anti-infectioasa bacteriana si virala, anti-fungica puternica, antiseptica, expectoranta. Uleiul esential de Manuka este un puternic ulei aromatic, anti-infectios, impotriva tuturor germenilor patogeni.

Putem deci sa-l utilizam ca sa combatem infectiile respiratorii (preventie si tratament), infectiile urinare si vaginale, infectiile cutanate, deoarece este foarte placut si foarte bine tolerat.

Putem trata abcese, basici, ulcere, herpes, mici rani. Contribuie de asemenea eficace la evacuarea mucozitatilor din gat, bronhii, sinus.

Poate fi folosit si pentru a trata numeroase afectiuni buco-dentare, infectii si inflamatii gingivale.

Uleiul esential de Manuka poate usura simptomele alergice, alergia la polen, la blana de animale, dermatitele.

Mierea de Manuka echilibreaza sistemul digestiv

Datorita binecunoscutelor sale proprietati antibiotice, mierea de Manuka este un medicament excelent in echilibrarea sistemului digestiv si a afectiunilor si dezechilibrelor de la nivelul stomacului si a intestinelor.


Proprietăţi şi indicaţii terapeutice secundare

Tonic al sistemului imunitar, tonic circulator uleiul de Manuka se poate folosi in uz extern, se poate pune pe herpes, pe rani mici sau arsuri, iritatii, micoze, negi, intepaturi de insecte si gingii inflamate.


De unde pot cumpara Miere de Manuka?

miere de manuka plantumMiere de manuka - Plantum.ro


Miere de manuka - Vegis.ro
Miere de manuka - Vegis.roTrimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates